matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole stożka
chinka365:
oblicz pole boczne, całkowite, objętość stożka, wiedząc, że:
49
√
7
π
P boczne=
oraz 2r=7
√
2
2
24 kwi 22:09
Basia:
P
b
=πrL r − promień L − krawędź poczna
7
√
2
r=
2
h wylicz z tw.Pitagorasa P
c
= P
b
+πr
2
V=
1
3
πr
2
*h podstaw do wzorów
25 kwi 11:13