Liczna ta jest równa?
POMOCYYYY: 2 20 * 4 40
24 kwi 20:18
POMOCYYYY: źle mi napisało miało być
2 do 20 * 4 do 40
24 kwi 20:19
Kejt: jeśli chodziło Ci o 220*440 to:
220*440=220*(22)40=220+80=2100
24 kwi 20:21
POMOCYYYY: Tylko że odpowiedzi mam do tego
A. 2 do 60
B. 4 do 50
C. 8 do 60
D. 8 do 800
24 kwi 20:27
Kejt: 450=(22)50=2100
24 kwi 20:30
ola: czyli B
24 kwi 20:30
POMOCYYYY: Dziękuje
24 kwi 20:34
Gustlik: No i to są te durnowate zadania zamknięte i pułapki zastawiane przez autorów zadań − szczerze
mówiąc, nie wiem czemu one mają służyć. Wynik prawidłowy "B" podany w zmienionej postaci i
daje złudzenie błędnego, a wynik "A" aż się prosi skreślić. Ma być oczywiście 2100=450.
Jestem zdania, że na matmie nie powinno być zadań zamkniętych, a zamiast nich proste zadania
otwarte szybkiej odpowiedzi. Zadania zamkniete, a raczej pytania, są dobre na przedmiotach
teoretycznych typu historia, biologia, geografia, a nie na matematyce.
25 kwi 01:33