matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij geometrycznie wzór
milky way:
x
2
−y
2
=(x−y)(x+y)
24 kwi 18:25
M:
23 kwi 20:38
uczeń 5 klasy:
X
2
−y
2
=(x−y)
2
+2y(x−y) ⇒ x
2
−y
2
=(x−y)(x−y+2y) ⇒ x
2
−y
2
= (x−y)(x+y)
24 kwi 00:26