tzn tylko licznik sie nie zgadza
| 1 | |
2 + cos2 = 1 | |
| 4 |
| 1 | |
+ cos2 = 1 | |
| 16 |
| 1 | ||
cos2 = 1− | ||
| 16 |
| √15 | ||
cos= | ||
| 4 |
| sin | ||
tg= | ||
| cos |
| ||||||||
tg= | ||||||||
|
| 1 | 4 | |||
tg= | * | |||
| 4 | √15 |
| 1 | ||
tg= | ||
| √15 |
| √15 | ||
cosα= | zgadza się | |
| 4 |
| 1 | 4 | 1 | ||||
tgα= | * | = | zgadza się | |||
| 4 | √15 | √15 |
| 1 | 1 | 2 | 45 | 2 | ||||||
3 + 2tg2 = 3+ 2*( | 2 = 3 + 2* ( | ) = 3+ | = | + | = | |||||
| √15 | 15 | 15 | 15 | 15 |
| 47 | ||
| 15 |

