matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm ujemny?
nawal:
−log
a
1/6 − log
a
12=?
24 kwi 08:28
Nikka:
1
1
= − (log
a
+ log
a
12) = − (log
a
(
*12)) = − log
a
2 a∊(0,1)∪(1,
∞
)
6
6
24 kwi 08:51
nawal:
już rozwiazałem ; )
24 kwi 09:09