matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kula
kar:
Objętość kuli jest równa 36π. Pole jej powierzchni wynosi
23 kwi 22:14
Eta:
4
3
πr
3
= 36π / : π
4
3
r
3
= 36 => r
3
= 36*
3
4
=27 r= 3 P(kuli) = 4πr
2
=.............
23 kwi 22:17
Zenek:
4
V=
πr
3
3
4
3
36π=
πr
3
/x
π
3
4
108
=r
3
4
27=r
3
r=3 Pc=4πr
2
Pc=4π x 9=36 Odp= 36π
23 kwi 22:23