sin trojkata
Prawdziwy: W trójkącie prostokątnym naprzeciw kąta ostrego a leży przyprostokątna długości 3cm. Druga
przyprostokątna ma długość 6 cm.Zatem? Prosze o wytluamczenie
23 kwi 21:12
Sebastian:

o co ci chodzi o sinus co to jest sinus? tak wnioskuje z tematu jest to dlugosc
przyprostokatnej lezacej naprzeciw kata α i przeciw prostokatnej. walne rysunek bo ... na
wszelki wypadek masz wszystkie

sinα=
3x
tgα=
36
ctgα=
63
cosα=
6x
23 kwi 21:26
Prawdziwy: odpowiedz jest taka: sina= u{2}p5} tylko jak to rozwiazac?
23 kwi 21:30
Prawdziwy: kurde nie moge tego zapisac, wiec napisze slownie sin alfa= dwa przez pierwiastek z 5
23 kwi 21:31
Sebastian: wes sprawdz czy zes dobrze odp sprawdzil czy napewno tego zadania bo tu za.... nie bedzie
sinα=2√5
23 kwi 21:34
ola: czekaj czyli co masz obliczyć? sina?
23 kwi 21:36