matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Po rozłożeniu...
Prawdziwy:
Po rozłożeniu na czynniki wyrażenie 4−25(x−y)
2
ma postac? Prosze o rozwiazanie i odp
23 kwi 20:37
Prawdziwy:
Pomocy
23 kwi 21:00
Prawdziwy:
...
23 kwi 22:55
Basia:
4−25(x−y)
2
= 2
2
−5
2
(x−y)
2
= 2
2
−[5(x−y)]
2
zastosuj teraz wzór a
2
−b
2
=(a−b)(a+b)
23 kwi 22:57
Prawdziwy:
dzieki
23 kwi 22:58
ninja:
https://matematykaszkolna.pl/forum/49719.html
23 kwi 23:02