ciąg a_n=4_n-20/6
erwson: Dany jest ciąg an=4n−20/6
a) oblicz 10 wyraz tego ciągu
b) którym wyrazem tego ciągu jest liczba 10
c) ile wyrazów ujemnych ma ten ciąg
23 kwi 20:05
Jakub: Napisałeś to tak, że nie wiadomo, czy ci chodziło o an = 4n−204, czy o
an = 4n−204.
23 kwi 21:37
erwson: W liczniku 4n−20 a w mianowniku 6
24 kwi 08:36
Nikka: a) podstaw do wzoru ciągu n = 10 − otrzymasz 10 wyraz ciągu
b) rozwiąż równanie
c) rozwiąż nierówność
| 4n−20 | |
| < 0 (pamiętając, że n∊N) |
| 6 | |
24 kwi 08:54