Prosta k ma równanie
Prawdziwy: Prosta k ma równanie y=−3x+224. Wskaż równanie prostej równoległej do prostej
k,przechodzącej przez punkt P (23 , 4) Prosze o obliczenia i rozwiązanie,oto
odpowiedzi: A.y=−3x+4 B.y=−3x+6
23 kwi 19:56
Prawdziwy: Prosze chociaz o wskazówki

23 kwi 20:02
R:)): prosta równoległa do danej prostej ma ten sam współczynnik kierunkowy zatem skoro
m ll k i P (2/3, 4)∊ m to:
m: y = −3x + b
4 = −3 * 23 +b
4 = −2 + b
b = 6
m: y = −3x + 6
odp B
23 kwi 20:05
Prawdziwy: dzieki
23 kwi 20:09