Wyznacz
Orzech: Wyznacz liczby A i B spełniające warunek:
(640+6−40)( 620− 6−20)= 9A8B − 9−A8−B.
23 kwi 19:29
Basia: na pewno dobrze przepisałeś lewą stronę ?
23 kwi 23:01
23 kwi 23:02
Eta:
Pewnie miało być tak:
(6
40+6
−20)( 6
20− 6
−40) = 9
A*8
B− 9
−A*8
−B
zatem: wykonujemy mnożenie
6
60−6
40−40+6
−20+20−6
−60= (3*2)
60− 6
0 +6
0 −(3*2)
−60=
= 9
30*8
20 − 9
−30*8
−20
zatem :
A= 30 B= 20
23 kwi 23:48
Basia:
Witaj Eto !
Mogło też być
(620+6−20)(620−6−20)=
640−6−40 =
240*340−2−40*3−40 =
23*403*32*20 − 23*−403*32*(−20)=
8403*920−8−403*9−20
A=20 B=−403
23 kwi 23:55
Eta:
Witaj
Basiu !
No mogło

"diabli wiedzą" jaki miał być poprawny zapis.
Napewno nie taki jak podał
Orzech
24 kwi 00:37
Basia:
Tyz prowda !
24 kwi 00:43
medivh: Nie chcę was martwić, ale Orzech podał dobry przykład. Aksjomat 2010 r. zestaw II.
24 kwi 14:31
blan: Eta dobrze zrobiła
10 kwi 11:18