2 zadanka graniastoslupy
Gregory: hej potrzebuje pomocy w 2 zadankach
1. Dany jest ostroslup prawidlowy trojkatny o wszystkich krawedziach rownych 12. Ile wynosi
wysokosc tego ostroslupa?
2. Dany jest ostroslop prawidlowy trojkatny o krawedzi podstawy 4 i wysokosci 12. ile wynosi
objetosc tego ostroslupa?
z gory dzieki
23 kwi 19:04
Kejt:
1. będzie to czworościan foremny: h=√63a
2.
a=4
Pp=a2√34
V=13Pp*h
dalej dasz radę?
23 kwi 19:09
Orzech: 1. Odp 4
√6, ale nie jestem pewien

2. Odp 32
√3 i też nie mam stu procentowej pewności
23 kwi 19:13
Orzech: Sorki w tym drugim 16 √3
23 kwi 19:14
Gregory: hehe dzieki wielkie
23 kwi 19:16
Gregory: juz dalej policze
23 kwi 19:17