planimetria
help:

w prostokąt o bokach 24 i 32 wpisano w sposób pokazany na rysunku dwa styczne okręgi o równych
promieniach. Oblicz długość promieni okręgu.
ODP: 5(
√5−1)
jak do tego dojść?
23 kwi 18:23
help: HELP
23 kwi 19:07
help: help help help
24 kwi 21:05
Damian: 32/4=8
24/3=8
Długość promieni tych okręgów wynosi 8...
24 kwi 21:15
R.W.16l: ja bym się bawił z przekątną prostokąta

byłoby 4r+2x=przekątna, gdzie 2x to to co zostało z
przekatnych poza promieniami... ale jak to zrobić innego pomysłu nie mam...
24 kwi 21:22