matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aaaa
aaaa:
jeżeli sześcian ma objętość 6
√
6
to jego przekątna ma długość.
23 kwi 17:59
Kejt:
V
sz
=a
3
V
sz
=6
√
6
6
√
6
=a
3
a
3
=
√
216
a=
√
6
d=a
√
3
d=
√
6
*
√
3
=
√
18
=3
√
2
23 kwi 18:04