bardzo proszę o pomoc;)
deBBie: 1. suma odległośći wierzchołka paraboli , która jest wykresem funkcji f(x)=5(x+4)
2−2 od osi
układu współrzednych jest równa?
2. najwieksza wartość funkcji y=16−x
2 wynosi?
3. o ile zmniejszy sie pole prostokąta jeśli długosc kazdego boku zmniejszy sie o 40%?
liczę na waszą pomoc...matura juz niedługo

dziekuję z góry
23 kwi 16:40
eh..: 3. P =a* b − wzór na pole p=0,60 a*0,60b=0,36ab 100%−36%=64 %
23 kwi 16:45
Eta: 1) W( −4, −2)
odległość >0
to: odległość W od Ox jest 2 a odległość od osi OY= 4
2+4=6
suma tych odległości równa jest 6
2) parabola ramionami zwrócona do dołu
W( 0, 16) to max jest ymax= 16
23 kwi 16:50
deBBie: dzieki bardzo
23 kwi 16:52