proszę o pomoc
Kamil: kulę o promieniu 10cm przecięto plaszczyzną w odleglości 6cm od Srodka kuli. Oblicz pole
powierzchni otrzymanego przekroju
23 kwi 16:26
23 kwi 16:35
Eta:

Ten przekrój jest czerwonym kołem o promieniu "r"
z tw> Pitagorasa 10
2= 6
2+r
2 => r
2= 64 =>
r= 8
P(przekroju) = πr
2= 64 π [cm
2]
23 kwi 16:43
Eta:
Kejt 
My tu mamy swoje forum
23 kwi 16:45
Kejt: wiem, ale zanim tu napisze mógłby poszukać czy już nie ma takiego zadania.. Denerwuje mnie to
trochę.
23 kwi 16:46
Eta:
I tu masz rację w 100%

Po to właśnie jest to forum , by korzystać z rozwiązanych już identycznych zadań
23 kwi 16:53