Logarytm
kris_garg: log3 log2 log7x = 0 ?
23 kwi 13:42
kalafiorowa:
log3 log2 log7x=log330
log2 log7x=1
log2 log7x=log221
log7x=2
log7x=log772
x=49
23 kwi 15:06
Eta:

załozenie x >0
z def. logarytmu
log
2(log
7x)= 3
0 =1
log
7x= 2
1=2
x= 7
2= 49
spr: L= log
3[log
2(log
7x)] = log
3[log
2(log
749)] =log
3[log
2(log
77
2)]=
= log
3(log
22)=log
31= 0
L=P ok.
23 kwi 15:12
Nikka: Eto czy Twoje założenie jest na pewno poprawne? jeśli np x=1 to log71 = 0 i wtedy
log3log2 0 ?
23 kwi 15:35
Nikka: czy nie powinno być log2log7x > 0 i log7x > 0 I x > 0
23 kwi 15:39
Eta:
Masz rację


.... "oczywista
oczywistość"
Napisało mi się tak odruchowo
23 kwi 17:00