zadanko z matmy
martyna: 1. Punkt C należy do odcinka DE.Środkiem DC jest punkt A, zaś środkiem odcinka CE jest punkt B.
Odcinek DE ma odległość 34cm. Zatem długość odcinka AB jest równa?
2. W trójkącie prostokątnym równoramiennym długość wysokości poprowadzonej na
przeciwprostokątną długości a jest równa?
− tutaj trzeba podać tylko wzór, wie ktoś jaki?
23 kwi 10:45
martyna: halo?
23 kwi 14:27
martyna: jest tu kto?
23 kwi 15:53
kalafiorowa:
23 kwi 15:58
kalafiorowa:

|DE|=34
|DC|+|CE|=|DE|=34 ⇒|DC|=34−|CE|
| 1 | | 1 | |
| (34−|CE|)+ |
| |CE|=|AB| |
| 2 | | 2 | |
|AB|=17
23 kwi 16:04