zad
kolka:
2*8*32...*22n+1=25615*4−n−1
23 kwi 10:07
kolka: 2*52Ix−2I+1−8*52Ix−2i−50=0
23 kwi 10:08
kolka: 8*3x−2+9x−1=17
23 kwi 10:08
kolka: 43x−2*42x+1+5*4x+1−16=0
23 kwi 10:09
kolka: 9*41/x+5*61/x=4*91/x
23 kwi 10:10
kolka: 5*251/x+3*101/x=2*41/4
23 kwi 10:10
robinka: 8*3
x−2 +3
2x−2=17
8*3
−2*3
x +3
2x*3
−2=17
3
x=t>0
8*t+t
2=153
t
2+8*t−153=0
Δ=b
2−4ac=676
Δ=26
t
1=−8−26/2=−17 <0
t
2=−8+26/2=9
3
x=9
3
x=3
2
x=2
23 kwi 10:21
robinka: resztę zadanek spróbuj zrobić podobnie
23 kwi 10:31
kolka: no wlasnie reszta mi nei wychodzi
23 kwi 10:44
kolka:
23 kwi 11:10