funkcja
motka54: x+y=3
2x−y=3
trzeba rozwiazac układ rownan graficznie
22 kwi 23:47
22 kwi 23:50
Amaz: no to są dwie funkcje liniowe, punkt w którym się przetną, bedzie rozwązaniem układu
22 kwi 23:52
motka54: ale graficznie mam rozwiazac a nie algebraicznie
22 kwi 23:53
motka54: acha ale wtedy dla pierwszego f (x) = −x+3
22 kwi 23:54
olaaa: tak dokładnie i oblicz tak samo drugi Potem podstawiaj F(1) ... i tak klika a w drugim tak samo
i wyjdzie ci miejsce przecięcia .... Miejsce przeciecia mozesz tez wyliczyc z układu równan
aby sprawdzic swoje wyliczenia
22 kwi 23:57
motka54: ok dzieki
22 kwi 23:58