22 kwi 21:26
robinka: U{n!){5!(n−5)!)}=56
| (n−5)! * (n−4)*(n−3)*(n−2)*(n−1)*n | |
| =56 |
| 5!(n−5)!) | |
| (n−4)*(n−3)*(n−2)*(n−1)*n | |
| =56 |
| 1*2*3*4*5 | |
| (n−4)*(n−3)*(n−2)*(n−1)*n | |
| =56 |
| 120 | |
(n−4)*(n−3)*(n−2)*(n−1)*n=120*56
wymnóż przez siebie te nawiasy
22 kwi 21:39
Eta:
n= 8
| (n−5)1*(n−4)(n−3)(n−2)(n−1)*n | |
| = 56
|
| 120*(n−5)! | |
(n−4)(n−3)(n−2)(n−1)*
n= 120*56 = 4*5*6*7*
8
n= 8
22 kwi 21:46
zzz: jak jest 120 * 56 , 4*5*6*7*8 − to musi być tak wymnożone?
22 kwi 21:54