matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż układ równań
Aguś:
x−y=6 x+y=2
22 kwi 20:58
robinka:
x−y=6 x+y=2 + −−−−−−−−−−−−−−− 2x=8 /:2 x=4 podstawiasz x=4 np. do drugiego równania 4+y=2 y=2−4 y=−2 jest to metoda mieszana rozwiązywania układów równań
x=4 y=−2
22 kwi 22:09