matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomóżcie
wenusjanka:
proszę poóżcie rozwiązać to równanie: (x+2)
3
=4
22 kwi 19:18
M:
23 kwi 20:38
MS:
x∊R (x+2)
3
= (
3
√
4
)
3
podstawy muszą być równe: x+2=
3
√
4
x=
3
√
4
−2
23 kwi 21:57