rozwiąż
pomóż :): Jednym miejscem zerowym funkcji kwadratowej f jest liczba 2. Wykres funkcji f przecina oś OY w
punkcie o współrzędnych (0,−2). Wyznacz wzór tej funkcji w postaci ogólnej. Znajdź najmniejszą
wartość tej funkcji w przedziale <−1,4>
22 kwi 19:10
pomóż :): naprawdę to ważne

pomoże ktoś
22 kwi 21:19
Zenek: Prosta przechodzi przez punkty (2,0) i (0,−2)
(x2−x1) (y−y1)= (y2−y1) (x−x1)
(0−2) (y−0)= (−2−2)(x−2)
−2y=−4(x−2)
−2y=−4x−8 /:(−2)
y=2x+4
22 kwi 21:32
krytyk: Jak może być prosta jeśli to funkcja kwadratowa ? Ahahaha
14 mar 18:55