rozwiąż
krzyś: −3x+6x+2 rozwiąż
22 kwi 18:37
krzyś: TAM JEST JESZCZE =X za tym równaniem prosze pomózcie
22 kwi 18:57
motka54: −3x+6=x(x+2)
−3x+6=x2+2x
−3x+6−x2−2x=0
−x2−5x+6=0
rozwiaz rownanie kwadratowe i gotowe
22 kwi 19:02
krzyś: a można jakoś pomóc? bo mi juz sie myli prosze będe bardzo wdzięczna
22 kwi 19:03
motka54: x1=3
x2=2
22 kwi 19:03
krzyś: ej ale to w ułamku wszystko a =x za ułamkiem
22 kwi 19:03
motka54: no tak i mnozysz to na krzyz i wychodzi tak jak wyzej
22 kwi 19:05
krzyś: haloooooo
22 kwi 19:09
krzyś: z kąd te x kwadrat?
22 kwi 19:10
motka54: co ?
22 kwi 19:10
motka54: x razy x = x2
22 kwi 19:11
krzyś: hallllo
prosze pomózcie
22 kwi 19:16
krzyś: a x1 i x2 to jak ci wyszło może ja coś źle podstawiłem
22 kwi 19:16
motka54: delta = b2−4ac
d=25 +24 = 49
√d= 7
x1=6
x2=−1
to ja sie pomyliłem sorki
22 kwi 19:26
krzyś: halllo halooo
niewiem jak ty to zrobiłaś możesz napisac jak? czy za duzo zachodu?
prosze:(
22 kwi 19:34
damorka: no i pamiętajcie jeszcze o dziedznie
x+2 ≠0
x≠ −2
D=R\{−2}
22 kwi 19:36