wykres funkcji
motka54: f(X)= √x2−2x+1 −|x| trzeba naszkicowac wykres funkcji
22 kwi 17:43
Wydi: f(x)=Ix−1I−IxI
22 kwi 18:02
motka54: a jak to narysowac
22 kwi 18:06
Jack: rozpisz moduły... wyjdą Ci pewne proste funkcje dla wyznaczonych z definicji modułu
przedziałów.
22 kwi 18:10
motka54: yyy a mogłbys to jakos wytłumaczyc w prostszy sposob ?
22 kwi 18:15
Jack: rozpisz moduły:
x−1 dla x≥1
|x−1|= −x+1 dla x<1
x dla x≥0
|x|= −x dla x<0
Masz więc trzy przedziały:
1. x∊(−∞,0)
2. x∊<0,1)
3. x∊<1,+∞)
Dla każdego z nich wykonaj wykres licząc funkcję w której zamiast modułu stoi wyrażenie na
które moduł się rozpisuje. To chyba już proste, hm?
22 kwi 18:20
motka54: tak teraz tak dzieki wielkie
22 kwi 18:23
Jack:
22 kwi 18:30