matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
przemo:
z g ory dziekuje za rozwiazania
oblicz ; 2/5 masy 0,4 kg b) 1/10 kwoty 13,70 c) 3/8 masy 0,64 g d) 1/2 masy 0,07t
22 kwi 16:46
A.! :) :
2
a)
= 0.4 0,4 * 0,4 = 0,08 kg =80g
5
b) 0,1 * 13,70 = 1,37zł
3
64
24
6
c)
*
=
=
8
100
100
25
d) 0,5 * 70kg = 35 kg
22 kwi 19:07