matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż :P
pomóż :):
Rozłóż wielomiany na czynniki liniowe a) 3y
2
− 6y= b) x
3
−6x
2
+9x= c) x
3
−7x
2
−3x−21= d) x
3
−8=
22 kwi 15:30
olaaa:
a) 3y(y−2) b) x(x
2
−6x+9)=x(x−3)
2
c)−x
2
(x+7)−3(x+7)=(−x
2
−3)(x+7) d)x
3
=8 x=2 PROSZE BARDZO MASZ GOTOWCA
22 kwi 15:44