matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Aneta:
Dana jest funkcja f określona wzorem:
(x−5)
2
dla xE(−nieskoń.,0)
x+2 dla xE<0,5>
f(x)={
3 dla xE(5,nieskoń,) <−−−−−−−−−−to jest w tym dużym nawiasie pod x+2 dla xE<0,5> Wówczas: a.f(0)=−25 b.f(5)=3 c=f(0)=25 d.f(5)=7
22 kwi 10:53
robinka:
odp. d ponieważ 5 należy do funkcji y=x+2= 5+2=7
22 kwi 10:57
Aneta:
dzięki za pomoc
22 kwi 11:03