c v
monia: jeżeli ctgalfa= √2 − 1 oraz alfa jest kątem ostrym, to tg alfa ma wartośc
21 kwi 22:08
lol: tgalfa=1ctgalfa i podstawiasz
21 kwi 22:11
Eta:
tgα*ctgα=1
to ( √2−1)(√2+1)= 2−1=1
wiec ctgα= √2+1
21 kwi 22:13
lol: i uwalniasz z niewymiernosci
21 kwi 22:14
monia: co mam podstawic
21 kwi 22:15
lol: przeciesz niema podanego tgalfa
21 kwi 22:16
lol: masz obliczyc tgalfa
21 kwi 22:17
Eta:
Podałam ci juz wynik

to samo otrzymasz wykonujac działanie ,które polecił Ci
lol
| | 1 | | √2+1 | | √2+1 | |
ctgα= |
| * |
| = |
| = √2+1 |
| | √2−1 | | √2−1 | | 2−1 | |
21 kwi 22:18
lol: oki zwracam honor xD
21 kwi 22:19
Eta:
sorry poprawiam chochlika:
tgα=.......
21 kwi 22:20
lol: hehe
21 kwi 22:21
pawel: hehe dzieki bardzo dla Was
21 kwi 22:22
Eta:
lol 
odwrotnością liczby
√2−1 jest liczba
√2+1
i to tyle
21 kwi 22:22
lol: no tak a co
21 kwi 22:24
monia: sorki za nick ale dzialam na 2 kompach zawsze to szybciej
21 kwi 22:24