dfjd
paweł: punkt A=(−1,3) i B= (0,5) sa kolejnymi wierzchołkami kwafratu ABCD. Oblicz dlugosc jego
przekątnej
21 kwi 22:03
Basia:
w kwadracie o boku a przekątna d=a√2
bo, z tw.Pitagorasa,
d2=a2+a2
d2=2a2
d=a√2
policz a=|AB| i pomnóż przez √2
to wszystko
21 kwi 22:06
pawel: a jak policzc te AB
21 kwi 22:12
Sebastian: ze wzoru na długość odcinka... AB=√(xb−xa)2+(yb+ya)2
21 kwi 22:15
Sebastian: aaaaa tak w drugim nawiasie tez y
b−y
a sorki moj blad
21 kwi 22:16
pawel: nooo ok i ile wyszlo
21 kwi 22:21