rozwiązaniem rownania
monika : Rozwiązaniem równania
x−32−x =
12 jest liczba

? proszę o pomoc, ponieważ nie wiem
jak to obliczyć
21 kwi 21:57
robinka: zał.
2−x≠0
x≠2
2(x−3)=2−x
2x−6=2−x /+6
3x=8 /:3
21 kwi 22:00
lol: dokladnie 83
21 kwi 22:02
monia: jeżeli ctgalfa= √2 − 1 oraz alfa jest kątem ostrym, to tg alfa ma wartośc
21 kwi 22:07
robinka: | | 1 | | 1 | | √2+1 | |
tgα= |
| = |
| * |
| > uwolnij z niewymierności |
| | ctgα | | √2−1 | | √2+1 | |
21 kwi 22:10
21 kwi 22:17
monia: dzieki
21 kwi 22:32