matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak nalezy zrobic prawidłowo te zadanie krok po kroku??????
ann:
(
3
√
1/3
)x
=
81
√
3
21 kwi 21:23
robinka:
1
<
span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">
1
3
x=3
4
*3
<
span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">
1
3
3
21 kwi 21:32
robinka:
przepraszam
21 kwi 21:32
robinka:
((1/3)do potęgi 1/3)*x=3
4
*(3 do potęgi 1/2) x=(3 do potęgi 4,5)/( 3 do potęgi −1/3) x=3 do potęgi (4
1
2
+
1
3
) sprowadzam potege do wspolnego mianownika 6 x=3 do potęgi 4
(
5
6
) mam nadzieje, że ociupinke to zrozumiałaś
21 kwi 21:39