matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pwo
krysia:
jezeli b stanowi 30% liczb a to : a) a=10/3b b) a=3/10b c) a= 10/7b d) a=7/10b
21 kwi 21:14
Iwona:
b=0,3a b=
3
10
a wiec a=
10
3
b czyli odp a)
21 kwi 21:45
daniel:
dzieki
21 kwi 21:50