matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Xter:
Witam ,mam takie 2 zadania: 1. Wiedzac ze log
a
b 3 = 5 oblicz
√
a
a)log
ab
b
a
3
√
b
b)log
ab
√
b
a
2
b
c)log
1
2
√
a
2. Wiedzac ,ze log
a
d = 5 , log
b
d= 3 , log
c
d= 6, oblicz log
abc
d.
21 kwi 21:02
Xter:
1
w c) w podstawie logartymu jest
a
21 kwi 21:04
Xter:
a) juz mam
21 kwi 21:36