f
natalia: potrzebuje pomocy przy zadanich podam link jesli ktos zechce mi pomoc
21 kwi 20:56
Kejt: pytanie z jakiego działu.. i jaki poziom.. albo po prostu pokaż zadanie..
21 kwi 20:58
21 kwi 21:05
natalia: podam takze probe moich rozwiazan
21 kwi 21:08
21 kwi 21:10
natalia: i jak
21 kwi 21:28
natalia: i jak kejt
21 kwi 21:41
Kejt: nie mój poziom zbytnio..mogę Ci pomóc co najwyżej w 3 i 6..
21 kwi 21:46
Kejt: pójdę już. dobranoc.
21 kwi 21:56
Basia: Na którym zadaniu najbardziej Ci zależy ?
21 kwi 22:01
natalia: musze zrobic wszytkie na zalizcenie
21 kwi 22:08
Sebastian: ok zrobilem pare zadan

moze zaczne od 10 wedlug mnie ten Pan ma dokladaniejsze wyniki
poniewaz wyniki sa bardzije zblizone do siebie.
y=−x−2
a) y=−x+b ze wzoru na ∥ze a
1=a
2
3=−1+b
b=4
y=−x+4
b) ⊥a
1*a
2=−1
−1*a
2=−1
a
2=1
3=1+b
b=4
y=x+4
w 6 bodajrze wydaje mi sie ze promien ostrosłupa jest 12 a serednica 24 no ale nie jestem tego
pewien zbytnio...
w 1 wyszło mi 5 pierwz 3 przez 2 =x i tego nie da sie juz inaczej zapisac.
w 2 bodajrze wyszło mi 27:9 =3 wiec najkrótsza ma 6 cm
cosα=
612
cosα=
12
cosα=60
i w zadaniu z okregiem i prostą
(x−a)
2+(y−b)
2=r
2
x
2+y
2=2
y=−x−2
podstawilem zamiast y, −x−2 i wyszło
x
2+2x+1=0
potem delte ktora wyszla tez 0 wiec jest 1 rozwiazanie
x=−
b2a
x=−1
21 kwi 22:10
Basia:
ad.1
A(1,−2) B(4,3)
policz długość boku a=|AB| =
√(xb−aa)2+(yb−ya)2
21 kwi 22:11
Sebastian: ok jak ktos jakis blad by znalazl albo cos zle to piszcie bo kolezanka na zaliczenie to nie ma
zartów. Ja sie postaralem mam nadzieje ze nie ma w tym blędów zadnych i mam nadzieje ze
pomoglem w 2 nie ma szans bo z nierównosci modułowych to ze mnie taka cip.. ze

szkoda
gadac.
21 kwi 22:12
natalia: dzieki sebastian
21 kwi 22:14
natalia: basiu postaraj sie pomoc miw wczyms jescze prosze
21 kwi 22:17
Basia:
ad.2a
|x−a|≤b
−b≤x−a≤b
a−b≤x≤a+b
x∊<a−b;a+b>
<−5,1>
stąd
a−b=−5
a+b=1
−−−−−−−−−−−−
2a=−4
a=−2
−2+b=1
b=3
czyli
|x+2|≤3
ad.2b
|x−a|≥b
x−a≤−b lub x−a≥b
x≤a−b lub x≥a+b
x∊(−∞;a−b>∪<a+b;+∞)
(−∞−5>∪<1;+∞)
czyli tak jak w (a)
a−b=−5
a+b=1
−−−−−−−−−−−−
2a=−4
a=−2
b=3
|x+3|≥3
21 kwi 22:20
natalia: a dlaczego w 2b jest Ix+3Ijest wieksze badz rowne 3 wg mnei powinno tam byc Ix+2I
21 kwi 22:25
Basia:
ad.3
dzielimy drut na kawałki: 2x, 3x, 4x
2x+3x+4x=27
9x=27
x=3
najkrótsza część 2x=2*3=6
trójkąt ma boki: a=6,b=9,c=12
największy kąt leży naprzeciw najdłuższego boku czyli boku c=12
z tw.cosinusów
c2=a2+b2−2ab*cosγ
122=62+92−2*6*9*cosγ
144 = 36+81−108*cosγ
144=117−108*cosγ
108*cosγ=117−144
108*cosγ=−27
cosγ=−27108=−312=−14
21 kwi 22:27
Basia: bo 2 jest blisko 3 na klawiaturze, czyli wredny chochlik;
oczywiście ma być |x+2|≥3
21 kwi 22:28
Basia:
ad.4
y=−x−2
S(0,0) r=2
piszemy równanie okregu
(x−0)2+(y−0)2=22
x2+y2=4
i rozwiązujemy układ równań
x2+y2=4
y=−x−2=−(x+2)
x2+[−(x+2)]2=4
x2+(x+2)2−4=0
x2+x2+4x+4−4=0
2x2+4x=0
2x(x+2)=0
x=0 lub x+2=0
x=0 lub x=−2
x1=0 ⇒y1=−0−2=−2
A(0,−2)
x2=−2 ⇒ y2=−(−2)−2=2−2=0
B(−2,0)
21 kwi 22:33
natalia: widzisz jednak nei spei jeszcze czuwam
21 kwi 22:33
Sebastian: dobrze ze basia czuwa bo narobilem tyle bledów ze az wstyd
21 kwi 22:36
Basia:
ad.5
dla α∊<0;
π2> wszystkie funkcje trygon. są nieujemne (≥0)
cosα=
34
z wzoru
sin
2α+cos
2α=1
wylicz sinα
21 kwi 22:37
natalia: basia jest niezastapiona nalezy jej sie piwko
21 kwi 22:41
natalia: jeszczce 6, 7 i 9
21 kwi 22:42
natalia: 8 i 10 mam
21 kwi 22:42
Basia:
ad.6
P
b =
12πR
2 gdzie R=L=12 L−krawędź boczna strożka
stąd
z drugiej strony
P
b=πrL = πr*12
stąd
πr*12=72π
r=6
r=6
L=12
H
2+r
2=L
2
H
2+36=144
H
2=108 = 2*54=4*27=4*9*3
H=
√4*9*3=2*3*
√3
H=6√3
wystarczy podstawić do wzorów
V=
13πr
2*H
P
c = πr
2+πrL
21 kwi 22:43
Basia:
w 7a jest obcięta treść
21 kwi 22:44
natalia: do prostej k: y=−x−2 napisz rownanie prostej
a) rownoleglej
b) prostopadlej przechodzacej przez punkt A (1,3)
21 kwi 22:49
natalia: rownolegla nie przechodzi przez ten punkt
21 kwi 22:50
Basia:
każda prosta l o równaniu y=−x+b gdzie b∊R będzie równoległa do k
ona też ma przechodzić przez A (tak należy to zadanie przeczytać: równoległa i prostopadła,
obie przechodzą przez A)
A∊l ⇒
3=−1+b
b=4
l: y=−x+4
każda prosta m o równaniu y=x+b gdzie b∊R będzie prostopadła do k
A∊m ⇒
3=1+b
b=2
m: y=x+2
21 kwi 22:56
Basia:
ad.9
f(x)=(m−2)x+m jest f.rosnącą ⇔ m−2>0 ⇔ m>2
losujemy 1 liczbę ze zbioru {−4,−3,0,2,5,8} czyli zbioru 6−cio elementowego
|Ω}=6
A− liczba >2
A={5,8}
|A|=2
P(A)=26=13
21 kwi 22:58
natalia: a mam pyatnie
zrobialm wsyztkei zadanie
z jescze ejdnej kartki tam jest abc
czy mzoesz rzuic okeim an nie
21 kwi 22:59
Basia: a gdzie one są ?
21 kwi 23:01
21 kwi 23:03
Basia: na pierwszej kartce wszystko jest dobrze
na drugiej nie
zaraz Ci napiszę co jest źle
21 kwi 23:10
ann: Wybacz pytanie, ale czy Ty przypadkiem nie jesteś z Krakowa?
Mam identyczne zadania na fakultet...
21 kwi 23:14
Basia:
ad.9
a=50
b=24
a jest większa od b o 50−24=26
24 100%
26 p%
| | 26*100 | | 13*100 | | 1300 | |
p= |
| = |
| = |
| = 108,3333.........=108,(3) |
| | 24 | | 12 | | 12 | |
21 kwi 23:14
Basia:
ad.10
(7−2√3)2 = 72−2*7*2√3+(2√3)2=
49−28√3+4*3 = 49+12−28√3=61−28√3
21 kwi 23:16
natalia: a do jakiej szkoly chodzisz
21 kwi 23:18
Basia:
ad.11
(
√2−1)
3 = (
√2)
3−3(
√2)
2*1+3
√2*1
2−1
3=
2
√2−3*2+3
√2−1=5
√2−7
ad.15
ad.17
4x
2−9y
2=(2x−3y)(2x+3y)
pozostałe są dobrze
21 kwi 23:20
natalia: dziekuje ci bardzo nie wiem jak ci sie odplace
21 kwi 23:22
Basia:
naucz się tego po prostu, to nie jest wcale trudne
trzeba w to włożyć odrobinę serca, a widziałam na poprzedniej kartce (o tyle o ile, bo skan
fatalny, odwrócona kartka, a to źle się czyta), że jednak sporo sama dobrze rozwiązałaś i
raczej potrzebne Ci było potwierdzenie, a nie rozwiązanie
powodzenia na maturze
21 kwi 23:27
ann: do zaocznego liceum, za Łagiewnikami
P.S. 14d 8b
21 kwi 23:28
ann odezwij sie: dziekuje

i pozdrawiam
21 kwi 23:29
ann odezwij sie: a skad wies ze 14 d a chodzisz do 2b czy 3b
21 kwi 23:30
ann odezwij sie: ann chodz na gg 3964231
21 kwi 23:32
ann odezwij sie: ann mam pyatnie potrzebuej notatki z chemii masz moze mozliwosc przesaknowania mi temetu bialka
cukry tluszcze
21 kwi 23:44
ann odezwij sie:
21 kwi 23:44