pomocy
kasia92113: PILNE


!
wyznacz największa i najmniejsza wartość funkcji f(x)=x
2+3 w przedziale <−1;2>
21 kwi 19:27
21 kwi 19:29
kasia92113: nie rozumiem
21 kwi 19:42
kasia92113: czyli tutaj za a postawiam 1 czyli ramiona do góry beda a co dalej?
21 kwi 19:43
Fajna ;): f(x)= x2+3 w przedziale <−1,2>
x= −1 y= (−1)2 + 3= 1+3=4 A= (−1,4)
x= 2 y= 22 + 3= 4+3= 7 B= (2,7)
21 kwi 21:12
katrinka: dziękuje Ci bardzo
21 kwi 21:45
Kamil: oblicz pole trapezu, ktorego kąty ostre mają miary 45 i 60 stopni, a krótsza podstawa i dłuższe
ramię mają długość 6 cm
22 kwi 09:12