xyz.. POMOCY!!
Pat. : f(x) >0 dla x należącego do (−3: 2), największa wartość funkcji to 2
a) równanie ogólne
b) rozwiąż f(x) = x2 + 3x + 1
21 kwi 19:27
Panek: z tego co jest napisane, wnioskujemy, ze miejsca zerowe funkcji to −3 i 2 tak wiec wierzcholek
paraboli p=−1/2 (srednia arytmeyczna miejsc zerowych) czyli −b/2a= −1/2, zapisujesz funkcje w
postaci iloczynowej y=a(x+3)(x−2) za x podstawiasz p, a za y q czyli 2=a(−1/2+3)(−1/2−2),
wyliczasz a potem juz gorki, mysle ze dasz rade, chyba tak trzeba to zrobic, pozdrawiam
21 kwi 21:09
Pat. : mam nadzieję , że jakoś to ogarnę

dzięki!
21 kwi 21:26
Panek: jak cos to pisz, albo podaj wynik to sie okaze czy metoda jest dobra
21 kwi 21:29