21 kwi 19:26
driver:
a) 3x−2=−2*(2x+1) b) 3*(−x+3)=2*(4x−5)
−3x +9= 8x −10
3x−2=−4x −2
.......................... ........................
21 kwi 20:58
Jolciaa: driver a mozesz mi napisac to do konca bardzo prosze
22 kwi 12:10
kamil: 3x−2=−2*(2x+1)
3x−2=−4x −2
.....3x+4x= −2+2
7x=0
x=..07...................
b) 3*(−x+3)=2*(4x−5)
−3x +9= 8x −10
−3x−8x= −10−9
−11x= −19
x=1911
22 kwi 12:50
Jolciaa: kamil ale to chyba nie jest dobrze bo nie ma wyliczen z delty i z x1 x2 tak jak roziwazywali u
mnie na lekcij a ja niestety nie potrafie tego zrobic
22 kwi 15:01
ania: 3x−2=−4x −2
3X+4x=2−2
7x=0
x=0
−3x +9= 8x −10
−3x−8x=−10−9
−11x=−19/(−11)
x=−19/11
22 kwi 19:22
mustafa: może na lekcji miałaś równania kwadratowe ze zmienną x2 ?
w podanych przez ciebie równaniach x2 bynajmniej nie wykorzystuje, takze niemożliwym jest
liczyć z delty.
22 kwi 19:36