xyz.. POMOCY!!
Pat. : Przekątna prostokątna ma długość 17 cm, a jego obwód jest równy 46cm. Oblicz długość boków
prostokąta.
21 kwi 19:25
Kejt:

powstaje układ równań:
2a+2b=48
a
2+b
2=17
2
dalej dasz radę?
21 kwi 19:30
Pat. : właśnie tak robiłam i wyszło mi że mogą być dwie możliwości. a = 8 b=15 lub na odwrót. tylko
zastanawiam się nad zapisem
21 kwi 19:34
Kejt: to, ze na odwrót to nie ma znaczenia.. jakim zapisem?
21 kwi 19:52
Pat. : to jeżeli nie ma znaczenia to już wiem . wielkie dzięki
21 kwi 19:57