?
sandra : POMOCY...... ile jest liczb naturalnych dwucyfrowych o różnych cyfrach, większych od 36


musi wyjsc ze 57 ale jak to obliczyć

21 kwi 19:19
Sebastian: mhm zaczynam sie zastanawiac ze to jest takie latwe czy ja poprostu zle robie te zadania... no
ale po 30 s namyslu wymyslilem ze liczb dwucyfrowych jest 99 i ma byc wieksze od 36 wiec
zostaly 63 liczby spelniajacy nasze wymogi ale mowia ze sie nie moga powtarzac te same wiec
44,55,66,77,88,99 odpadaja a wiec 63−6=57 tak na oko powino byc dobrze
21 kwi 21:00
driver: 99− 36=63 trzeba odrzucić 44,55,66,77,88,99
63−6=57
21 kwi 21:01
mama: w zasadzie to liczb dwucyfrowych jest 90 (99−9), ale wtedy odrzucamy tylko 27 z nich (36−9),
wiec na jedno wyjdzie
21 kwi 21:03