pilne
kasia92113: Uzasadnij, że kwadrat wysokości,poprowadzonej z wierzchołka kąta prostego w trójkącie
prostokątnym,równa sie iloczynowi długości odcinków na jakie dzieli ta wysokośc
przeciwprostokątną.
Pomóżcie, ja z takich zadań jestem zielona
21 kwi 19:16
wiktor:

h
2=p*q
21 kwi 19:32
wiktor: np; p=2, q=2 to h2= 2*2 czyli h=√4 =2
21 kwi 19:35
kasia92113: a jak to sie liczy? skąd wziąć h,p i q?
21 kwi 19:37
21 kwi 19:38
wiktor: albo p=4 q=7 to
h2=4*7
h2=28
h=√28
h=√4*7
h=2√7
21 kwi 19:39
kasia92113: to jakie kolwiek sie podstawia cyferki?
21 kwi 19:42