Stożek
Ilona: Przekrój osiowy stożka jest trójkątem prostokątnym o polu 2. Oblicz pole podstawy tego stożka.
Dzięki jesli ktoś udzieli pomocy
21 kwi 19:09
Kejt:
l − tworząca
d−średnica podstawy
P=2
skoro to stożek to przekrój będzie trójkątem prostokątnym równoramiennym więc:
l22=2
l2=4
l=2
d=l√2
dalej dasz radę?
21 kwi 19:26
Ilona: no właśnie nie wiem skąd się naraz bierze ta średnica.. jak możesz to rozwiąż mi to, była bym
Ci ogromnie wdzięczna, chyba że bardzo Ci się nie chce to będe działać jakoś z tym
21 kwi 19:29
Kejt: mogę Ci narysować przekrój..
21 kwi 19:30
Ilona: ok dzięki
21 kwi 19:32
Kejt:

teraz rozumiesz?
21 kwi 19:33
Ilona: czyli średnica to jest przekątna kwadratu a
√2 bo chce to takim swoim tokiem się nauczyć

jeśli tak to dalej już sobie poradze
21 kwi 19:39
Ilona: czyli średnica to jest przekątna kwadratu a
√2 bo chce to takim swoim tokiem się nauczyć

jeśli tak to dalej już sobie poradze
21 kwi 19:39
Kejt: mhm
21 kwi 19:42