matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy w logarytmach
Macko:
a) 2 log 6 − log
3
4= 2. Niech log 2=a i log 3=b. wyraź za pomoca a i b: a) log
√
48
b) log 8 * log
8
√
6
21 kwi 18:57
robinka:
1
1
1
1
1
1
a)
log3*16=
log3+
log2
4
=
*b+
*4log2=
*b +2*a
2
2
2
2
2
2
21 kwi 23:10
robinka:
1
3
3
log6
3
log2*3
b)log2
3
*
log
8
6=
log2*log
8
6=
a*
=
a*
=
2
2
2
log8
2
log2
3
3
log2+log3
1
a+b
*a*
=
*a*
6
log2
2
a
21 kwi 23:17