matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
adam:
POMOCY nie wiem co robić
wyznacz dziedzinę funkcji f określonej wzorem f(x)=√6−x/x−4.
21 kwi 18:40
damorka:
√
6
−x
f(x) =
?
x−4
jeśli tak to: x−4≠0 x≠4 D=R\{4}
21 kwi 18:54
adam:
prosze słownie −D=R......
21 kwi 19:53