g
Klaudusiaaa: roziwaz dla łatwości podam przklad jak to sie powinno robic wiec:
U{3x
2+7x+4−5x−5=0
3x
2+2x−1=0
a=3 b=2 c=−1
delt =B
2−4AC
DELTA=2
2−4*3*(−1)
DELTA=4+12
DELTA=16
| | −b2−pierwiaSTEK Z DELTY | |
X1= |
| |
| | 2A | |
X1=U{−2−
√16i pod kreska 2 razy 3
X1=−1 E D NIE ZGADZA SIE
−1+1=0
| | −B+PIERWIASTEK Z DELTY | |
X2= |
| |
| | 2A | |
X2=U{−2=
√16i pod kreska 2 +3
a przyklady do zrobienia sa nastepujace :
21 kwi 18:34
Kejt: "dla łatwości" więc Ty nie masz z tym zadaniem problemu?
21 kwi 18:50
Klaudusiaaa: mam ale podaje dla łatwosci zebyscie wy nie mieli problemu bo ja kompletnie tego nie rozumiem
21 kwi 18:51
Kejt: to podam schemat działania..:
1. mnożysz "na krzyż"
2. redukujesz co się da i przyrównujesz do zera
jak to zrobisz to podaj ile Ci wyszło. sprawdzimy czy na razie jest dobrze..
21 kwi 18:55
Klaudusiaaa: a mozesz mi to zrobic prosze
21 kwi 19:06
Kejt: nie. nie mam tego w zwyczaju.
21 kwi 19:12
Klaudusiaaa: a nie moglabys zrobic wyjatku prosze
21 kwi 19:21
Kejt: nie robię wyjątków.
21 kwi 19:22
Klaudusiaaa: dobra ok..
21 kwi 19:23
Klaudusiaaa: to ciekawe po co tu niby pomagasz..
21 kwi 19:23
nrv: Klaudusiaaa napisałaś jak rozwiązać, wiesz jak to zrobić ale Ci się nie chce samej liczyć?
21 kwi 19:34
Kejt: ja pomagam.. nie rozwiązuję za Ciebie..
21 kwi 19:43