Rozważ jakie wartości główne, pobocznej, magnetyczne i spinowe liczb kwantowych
Basia: Chemicy

Rozważ jakie wartości główne, pobocznej, magnetyczne i spinowe liczb kwantowych
charakteryzuje elektrony na pierwszych trzech powłokach elektronowych. 1 i 2 powłokę już mam,
ale mam ogromne problemy z 3 powłoką.
21 kwi 17:19
pingua:
n=3
l=0 dla s, 1 dla p, 2 dla d
m=0 dla s, −1,0,1 dla p, −2,−1,0,1,2 dla d
ms tak jak w poprzednich
21 kwi 17:25
pingua: n=2
l=0 dla s, 1 dla p
m=0 dla s, −1,0,1 dla p
ms 1/2, −1/2
21 kwi 17:27
Basia: Dziękuję
21 kwi 17:56