matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz logarytmy
Miszcz:
a) 2 log 5 + log 4 b) log 0,3 * log
0,3
10
21 kwi 15:32
camper:
a) 2 log 5 + log 4 = log 5
2
+ log 4 = log (25 * 4) = log 100 = 2
1
b) log 0,3 * log
0,3
10 = log 0,3 *
= 1
log
10
0,3
21 kwi 15:59