matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o help
Fizykonieumiejacy:
Skonstruuj obraz przedmiotu umieszczonego przed: a) zwierciadłem wklęsłym w odległości x= 3 cm ( r= 8 cm) b) zwierciadłem wypukłym w odległości x= 5 cm ( r= 6 cm) Ktoś by mnie poinstruował jak to zrobić?
21 kwi 14:31