matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
długość przekątnej
anita:
pole powierzchni bocznej sześcianu jest równe 100 cm oblicz długość przekątnej tego sześcianu
21 kwi 13:38
nataleczka31:
Pb=100cm Pb=4*a
2
25=a
2
a=5 a{2}=5{2} 5
2
+(5{2})
2
= D
2
25+50=D
2
D={75}= 5{3}
21 kwi 13:54